Biervlekken verwijderen doet u zo

Een feestje in een buitencafé of een verjaardagsfeestje thuis: een ongelukje zoals een bierglas dat omvalt of een bierfles die schuimt bij het openen is snel gebeurd. Het wordt helemaal vervelend als het bier op uw nieuwe jeansbroek of uw favoriete blouse belandt. U ruikt niet alleen naar een café, maar loopt ook met onaantrekkelijke biervlekken rond. U kunt echter vrolijk verder vieren als u weet hoe u dergelijke vlekken kunt verwijderen. Met onze tips tegen biervlekken is uw kleding in een handomdraai weer schoon.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Geen tijd te verliezen! Bij biervlekken is het vooral belangrijk om deze direct te behandelen. Ze mogen zeker niet uitdrogen, anders laten ze een gelige verkleuring achter. Biervlekken kunt u best direct met warm of heet water wassen.

Stap 02: Behandel de vlek voor uw Dixan wasmiddel. Breng hiertoe het middel op de biervlek aan en wrijf het licht in. Laat het dan een paar minuten intrekken.

Stap 03: Was vervolgens het aangetaste kledingstuk zoals gewoonlijk. Gebruik de wasinstructies op het waslabel als richtlijn.

Klaar! Controleer de biervlek na het wassen. Is hij verdwenen? Herhaal stap 2 en 3 als dit niet het geval is.

Tip van de professional: Het is best om onmiddellijk te reageren nadat het ongeluk is gebeurd. Natuurlijk hebt u niet op elk feestje het juiste wasmiddel bij de hand. Voor het verwijderen van verse biervlekken kunt u de vlek best eerst met mineraalwater voorbehandelen.

Verse biervlekken uit kleding verwijderen

Bier, de populaire drank gemaakt van hop, water en mout, bevat kooldioxide. Daarom schuimt bier zo als het uit de fles of de tapkraan borrelt. Hoewel schuim in een bierglas als een kwaliteitskenmerk wordt beschouwd, lijken biervlekken op kleding helemaal nergens naar. Misschien een verrassing voor velen: ook schuim is bier. Schuimbellen zien er in eerste instantie wit uit, maar ook schuim laat gele vlekken achter omdat het de typische kleurstof die we ook in hop terugvinden bevat.

Idealiter behandelt u biervlekken voordat ze een hardnekkige gele verkleuring op de stof achterlaten. Natuurlijk komen maar heel weinig mensen naar een feestje met een vlekverwijderaar in hun handtas. Biervlekken kunt u best direct na het ongelukje met helder water spoelen. Vooral mineraalwater is vanwege het koolzuur dat het bevat bijzonder geschikt voor het verwijderen of voorbehandelen van vlekken.

Hardnekkige biervlekken stap voor stap verwijderen

Als het bier rijkelijk vloeit, hebt u waarschijnlijk andere dingen aan uw hoofd dan meteen de vlek op uw shirt aanpakken. De volgende dag wordt u niet alleen door hoofdpijn, maar ook door een ingedroogde gele biervlek aan de uitspattingen van de voorbije avond herinnerd. Maar met de juiste producten kunt u de vlek snel verwijderen.

Voorbehandeling

Tegen ingedroogde gele biervlekken helpt alleen een voorbehandeling met een krachtige vlekverwijderaar, zoals vlekkenspray die geschikt is voor alle vlekken, kleuren en temperaturen. Maar ook Persil wasmiddel zoals Dixan Vloeibare Extreme Power of Dixan Vloeibare Color voor gekleurde was hebben een hoge reinigingskracht en kunnen voor de voorbehandeling direct op de vlek worden aangebracht. Volg bij het gebruik echter de productinstructies en de aanbevolen inwerktijd om het materiaal niet te beschadigen.

Wassen

Was na de voorbehandeling het kledingstuk zoals gewoonlijk om de biervlekken definitief te verwijderen. Selecteer hiervoor de maximale op het waslabel wastemperatuur aangegeven en doe de aanbevolen hoeveelheid voor sterk vervuild wasgoed in de wasmiddellade. Gebruik voor het beste reinigingsresultaat Dixan Discs Extreme Power of Dixan Discs Color, die zelfs bij een lagere dosering de maximale waskracht bieden.

De biervlekken controleren en de behandeling eventueel herhalen

Is de biervlek verdwenen na het wassen? Is dit niet het geval, herhaal dan de voorbehandeling en de wasbeurt. Bij de voorbehandeling kunt u het met bier besmeurde kledingstuk ook enkele uren weken in een oplossing van wasmiddel en water. Of u kunt de reinigingskracht vergroten door bovenop het wasmiddel ook wat Sil vlekverwijderaar in het wasmiddelbakje toe te voegen.

Biervlekken uit gevoelig textiel verwijderen

Heeft uw favoriete zijden blouse tijdens uw het laatste feestje te veel bier gezien? Fijn textiel zoals wol, zijde of kasjmier kunt u niet gewoon in de machine wassen, en deze materialen zijn niet bestand tegen krachtige, chemische vlekverwijderaars. U kunt beter een speciaal geformuleerd fijnwasmiddel, zoals Le Chat Wool&Delicate, gebruiken dan het risico te lopen uw zijden blouse met een huismiddeltje te verpesten. Gebruik het om de blouse voorzichtig met de hand te wassen. En lees vooraf zeker de instructies op het waslabel om er zeker van te zijn dat u de fijne stof niet beschadigt.

Biervlekken vragen om krachtige reinigingsmiddelen, maar delicaat textiel moet voorzichtig worden behandeld. Als u nog steeds niet zeker weet welke middelen en welke stappen nodig zijn om biervlekken te verwijderen, vraag het dan aan onze chatbot voor het verwijderen van vlekken. Hij is de klok rond beschikbaar om u onmiddellijk te adviseren.