Hoe bronzervlekken verwijderen

Bronzer hoort thuis in elk make-uptasje: om een zomers vleugje op onze wangen te toveren of om ons gezicht te contouren. Net als poeder maakt bronzer echter snel vlekken. Het breekt of verkruimelt en maakt dan vlekken op uw lichtgekleurde blouse. Zo verwijdert u bronzervlekken snel en zonder resten achter te laten.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Trek het aangetaste kledingstuk uit en draai de vlek naar de vloer. Tik van bovenaf op de stof om zoveel mogelijk poederdeeltjes los te maken.

Stap 02: Behandel de vlek met een vlekverwijderaar zoals Dixan wasmiddel, en laat het kledingstuk in koud water weken.

Stap 03: Was het kledingstuk in de wasmachine of met de hand, volgens de instructies op het ingenaaide waslabel.

Klaar! Bekijk het resultaat. Is de vlek er nog? Herhaal dan stap 2 en 3.

Bronzervlekken: geen probleem met de juiste behandeling

Net als blush zorgt bronzer voor een gezonde teint, alleen bevat het bruinachtige in plaats van roodachtige pigmenten en geeft het de wangen geen roze, maar goudkleurige gloed. Zijn meestal poederachtige consistentie heeft echter ook nadelen. Als de poederdoos uit uw hand valt, breekt de bronzer al snel in duizend stukken, die op hun beurt gemakkelijk op uw shirt of blouse belanden. Zelfs bij het uitkleden of omkleden komen al snel sporen van het bronzer op de kraag terecht. Dit is echter geen reden om in de toekomst af te zien van deze praktische bruiningshulp. Bronzer is doorgaans in water oplosbaar en kan daarom meestal gemakkelijk uit wasbaar textiel worden verwijderd. Toch moet u snel handelen om te vermijden dat er make-upresten op uw favoriete kleding achterblijven.

Hoe bronzervlekken verwijderen

Als er wat bronspoeder op uw shirt is terechtgekomen, kunt u dit best snel uittrekken en voorzichtig de grootste deeltjes van het shirt kloppen. Een haardroger werkt nog beter. Zet hem op de koude stand en blaas langs de binnenkant van het shirt op de vlek. Hierdoor wordt het fijne poeder grotendeels uit de vezels losgemaakt.

Voorbehandeling

Als u nog steeds bruinachtige resten van de bronzer op uw bovenstuk aantreft, moet u de vlek specifiek voorbehandelen. Hiervoor gebruikt u best een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel zoals Dixan Extreme Power-Gel. Voor gekleurd wasgoed, kunt u gebruik maken van Dixan Color-Gel. Laat het vlekkenmiddel ongeveer tien minuten inwerken en wrijf niet over de vlek. Hierdoor wordt de make-up alleen maar dieper in de stof gedrukt.

Het textiel wassen

Geluk bij een ongeluk: In tegenstelling tot kinderschmink of andere make-upproducten bevat bronzer – tenminste in poedervorm – geen ingrediënten op oliebasis en kan het daarom in de meeste gevallen gemakkelijk met water worden verwijderd. Was uw kledingstuk in de machine, u vindt de maximale temperatuur op het ingenaaide label. Voor een bijzonder hoge waskracht, kunt u gebruik maken van Dixan Extreme Power Discs 4in1 voor wit wasgoed en Dixan Color Discs 4in1 voor gekleurd wasgoed.

Het resultaat bekijken

Is de bronzervlek verdwenen? Als dit niet het geval is, moet u de vorige twee stappen herhalen voordat het kledingstuk weer is opgedroogd. U hebt duidelijk met een heel eigenwijs exemplaar te maken.

U kunt onze chatbot om advies vragen als de bronzer een vlek heeft achtergelaten op een bijzonder delicate stof. Welk vlekkenprobleem u ook hebt: hij staat aan uw zijde met tips.