Het verwijderen van zonnebrand-, crème- en lotionvlekken

Iedereen gebruikt op zijn tijd wel crèmes, zonnebrand of lotions, om een droge huid te verzorgen, de huid tegen de zon te beschermen of bruine vlekken op de huid te laten verdwijnen. Hoewel deze crèmes het hele jaar door heel nuttig zijn, kunnen ze als u niet oplet uw kleding verpesten. Een lekkend flesje of een onbedoelde veeg over uw broek en een vlek is het resultaat. Hoe komt u daar weer vanaf?

Overzicht van zonnebrand-, crème- en lotionvlekken

De meeste lotions, zonnebrandmiddelen en crèmes hebben een ding gemeen: ze zijn op oliebasis. Daarom is een vlekverwijderaar nodig die door die olielaag heen kan dringen om de vlek te kunnen verwijderen. Dit geldt voor vlekken van zonnebrandlotion, zonnebrandcrème, lanoline, bruiningsolie of zonnebrandspray. De hieronder beschreven stappen werken ook voor andere soorten crème, zoals zonnebrandspray.

Het verwijderen van zonnebrand-, crème- en lotionvlekken: stap voor stap

Zonnebrand uit kleding verwijderen:

  1. Kies een Dixan wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur
  2. Breng een vloeibaar wasmiddel direct op de vlek aan en wrijf dit zachtjes in
  3. Laat het vloeibare wasmiddel 10 minuten in de vlek trekken
  4. Was het op de maximale temperatuur voor deze stof
  5. Controleer of de lotion, zonnebrand en crème is verdwenen

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

Allereerst moet er een wasmiddel worden gebruikt dat door het vet heen kan dringen en dat tevens geschikt is voor de textielsoort en de kleur.

Voorbehandeling van de vlek

Breng Dixan Extreme Power Gel of Dixan Extreme Power poeder direct aan op de vlek, wrijf zacht in en wacht tien minuten voordat u de kleding in de wasmachine stopt.

Wassen en spoelen

Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel van de kleding. Gebruik het geschikte wasmiddel met de dosering voor ‚sterk bevuild‘ wasgoed, zoals aangeven op de verpakking.

Controleer de vlek

Herhaal het voorbehandelen en wassen als de vlek na het wassen niet is verdwenen. Als de vlek hardnekkig is, kunt u de kleding ook gedurende een paar uur laten weken in een sopje van het wasmiddel en water.

Zonnebrand-, crème- en lotionvlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en textiel

Door de hierboven genoemde stappen te volgen, kunnen zonnebrandvlekken eenvoudig worden verwijderd uit een wit shirt of een zwarte broek. Controleer wel altijd het waslabel, zodat u zeker weet of de stof in de machine kan worden gewassen. Sommige lakens moeten met de hand worden gewassen en ook kleding van zijde, wol, viscose en linnen moet met de hand worden gewassen.

Per ongeluk zonnebrand op uw nieuwe zwemkleding gemorst? Lotion op uw lievelingsbroek gewreven? Verwijder deze olievlekken snel met Dixan wasmiddelen.