Hoe krijgt u chocolade uit kleding? met deze gids komt u af van hardnekkige vlekken

Een reep (niet te klein), een plak (cake) of een bak (ijs) ... Niets dat ons chocoholics meer genot bezorgt dan chocola! Geen haar op ons hoofd dat eraan denkt daar ook maar een gram van verloren te laten gaan. Maar soms gebeurt het toch. En dan hebt u dus chocolade op uw kleren. En laat die vlekken er nu net om bekend staan extreem moeilijk te verwijderen te zijn omdat ze zowel eiwitten als olie bevatten. Met de juiste methode is het echter mogelijk zelfs de moeilijkste chocoladevlekken uit uw kleding te krijgen. Wij vertellen u hoe.

Wat zijn grasvlekken?

Grasvlekken zijn eigenlijk gewoon vlekken van kleurstof en dan met name van de chlorofyl of het bladgroen uit het gras. Dat maakt het net moeilijker ze te verwijderen en dat is ook de reden waarom ‘verse’ vlekken die de stof nog niet gekleurd hebben, eenvoudiger aan te pakken zijn dan al opgedroogde vlekken.

De beste manier om chocoladevlekken te verwijderen

De belangrijkste les bij het behandelen van chocoladevlekken is dat u alleen koud water mag gebruiken! Warm of heet water zorgt ervoor dat de vlek op basis van eiwitten stolt.

Wat doet u dan wel? Deze stappen volgen.

  1. Schraap eventuele restanten van de chocolade voorzichtig weg.
  2. Draai het kledingstuk binnenstebuiten en spoel de achterzijde van de vlek met koud water.
  3. Behandel de vlek voor met een vloeibaar Dixan wasmiddel en laat dat zo’n 5 minuten inwerken. De enzymen in het wasproduct breken de vlek af.
  4.  Laat het kledingstuk dan 10 tot 15 minuten in koud water weken. Wrijf om de zoveel minuten even over de vlek tot ze niet langer zichtbaar is.
  5. Spoel de vlek nog eens grondig met koud water uit.
  6. Was het kledingstuk dan volgens de wasinstructies maar bij een lage temperatuur - koud water, weet u nog? Dixan 4in1 Discs Extreme Power is een goede keuze!
  7. Laat de kleding aan de lucht drogen. Controleer of de vlek weg is. Anders moet u de hele procedure nog een keertje herhalen.

Hoe verwijdert u vlekken van chocolademelk?

Kinderen zijn dol op een beker chocomelk bij hun vieruurtje, maar die vlekken achteraf? Irritant! Ze zijn moeilijk te verwijderen en ze verspreiden een vervelende geur. Maar zelfs opgedroogde chocomelkvlekken gaan er met nagenoeg dezelfde methode weer uit. Dep eerst eventuele restanten op, spoel, behandel voor, week, spoel opnieuw en was vervolgens volgens de wasinstructies. Laat aan de lucht drogen en controleer of de vlek weg is. Ook hier moet u de hele procedure nog eens herhalen als dat niet het geval is. En vergeet niet altijd koud water te gebruiken wanneer u vlekken van chocolademelk te lijf gaat.