Hoe verwijder je modder- en grondvlekken

Wanneer je geconfronteerd wordt met doorweekte, modderige sokken, shirts en broeken, dan weet je na het lezen van deze tips wat je moet doen om van de vlekken af te komen.

Soorten modder-en grondvlekken

Het eerste waar je aan moet denken bij het verwijderen van modder- en grondvlekken is het soort vuil of modder waar je mee te maken hebt. Aarde kan meestal afgeveegd worden voordat het een vlek wordt. Modder, daarentegen maakt gemakkelijker vlekken.

Verwijderen van modder-en grondvlekken: stap voor stap

  1. Kies een Dixan wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur.
  2. Gebruik een zachte borstel om de losse grond weg te halen van gedroogde vlekken.
  3. Behandel als het nodig is voor met vloeibaar wasmiddel.
  4. Was de kleding op de maximaal mogelijke temperatuur.
  5. Controleer of de vlek weg is.
  6. Herhaal het proces als het nodig is.

Een wasmiddel en vlekkenverwijderaar kiezen

Kies voor het Dixan Extreme Power GelPoeder of Dixan 4in1 Discs Extreme Power voor witte was. Kies Dixan Color Gel of Dixan 4in1 Discs Color voor gekleurde was.

Voorbehandeling van de vlek

In tegenstelling tot bij andere vlekken is het goed om de modder volledig te laten opdrogen. Verwijder het losse vuil met een zachte borstel, schenk daarna een kleine hoeveelheid Dixan Extreme Power Gel of Dixan Color rechtstreeks op de vlek, wrijf of borstel dat er zachtjes in en laat het een paar minuten intrekken. Was je kleding zoals gewoonlijk. Als de vlek bijzonder hardnekkig of oud is, laat de stof dan minstens twee uur weken in een sopje van het door jou gekozen wasmiddel en water.

Wassen en spoelen

Was de stoffen op de maximale temperatuur zoals aanbevolen door de fabrikant op het waslabel van de kleding. Gebruik de dosering voor 'zwaar vervuild'.

De vlek controleren

Controleer, voordat je de kleding in de droger doet, of de vlek er echt uit is. Als dat niet het geval is, herhaal dan het proces van voorbehandelen, weken en wassen.

Hoe verwijder je grond - en moddervlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel

Kwetsbare stoffen, zoals wol, zijde of stoffen die alleen gestoomd mogen worden, vereisen extra zorg. Gebruik voor de verwijdering van rode moddervlekken of grondvlekken van wasbare fijne stoffen Fleuril en was je shirts, sokken of broeken met de hand. Het is ook aan te bevelen om het twee uur te laten weken, om van hardnekkige grond- en moddervlekken af te komen.  Stoffen van mengsels van katoen en polyester zijn duurzaam en kunnen op vrijwel elke temperatuur gewassen en gedroogd worden zonder zorgen over schade of krimp.

Verwijderen van grond en modder van witte kleding

In de meeste gevallen zul je met bovenstaande stappen gemakkelijk grond, modder of rode modder verwijderen uit je witte kleding. Volg de bovenstaande stappen om van deze vlekken af te komen; vermijd het gebruik van natuurlijke of zelfgemaakte vlekkenverwijderaars, omdat deze bepaalde stoffen kunnen beschadigen.

Heeft een regenachtige dag zijn tol geëist van je kleding? Verwijder modder-, grond- en rode moddervlekken gemakkelijk met deze tips.