Zo verwijdert u ijsvlekken maak uw kledij zuivelvrij

Roomijs is een wondermiddel. Het smaakt fantastisch en in de juiste dosis kan het zelfs een gebroken hart weer lijmen. Iets minder is het als uw favoriete smaak - mint chocolate-chip, wat anders? - op uw trui terechtkomt. Of als uw kleintje inclusief plakmond en -handjes bedenkt dat het moment is aangebroken voor een dikke knuffel. Adem maar weer uit, die ijsvlek op uw kleding blijft er echt niet voor eeuwig en altijd zitten. We hebben enkele tips om ijsvlekken uit uw kleding te krijgen waardoor die er in geen tijd weer zo goed als nieuw uitziet.

Waarom is het zo belangrijk roomijsvlekken snel aan te pakken?

Zijn ijsvlekken echt zo moeilijk te verwijderen? Kort gezegd? Ja! De basis van eiwitten maakt het een vlek die niets liever doet dan zich diep in de vezels van uw kleding in te graven en daar te blijven zitten. Even met een paar vochtige doekjes erover en de vlek lijkt weg maar, geloof ons, niets is minder waar. Al snel zult u een bruine of gele kring zien op exact dezelfde plek als waar die halve ijswafel net terechtkwam. Berg die portefeuille gerust terug op als u nu al een nieuwe sweater overweegt. Probeer eerst de volgende tips.

Zo verwijdert u ijsvlekken uit kleding

Zelfs hardnekkige ijsvlekken hebben geen verweer tegen de kracht van Dixan Deze gids vertelt u stap voor stap hoe u af kunt komen van ijsvlekken op uw kleding.

  1. Verwijder zoveel mogelijk van het gemorste ijs van het kledingstuk. Draai het dan binnenstebuiten en spoel het onder koud water om zoveel mogelijk van de vlek weg te krijgen.
  2. Wrijf een beetje Dixan Extreme Power in de vlek. Test het product eerst op een onopvallend deel van het kledingstuk om er zeker van te zijn dat het de kleur niet aantast.
  3. Op lage temperatuur wassen met Dixan Extreme Power. Zijn krachtige formule bestrijdt vlekken ook doeltreffend in koud water. Een snelle wasbeurt kan al voldoende zijn als u gehaast bent.
  4. Haal het kledingstuk uit de machine en controleer of de vlek verdwenen is. Herhaal de hele procedure anders nog een keer. Strijk uw kleding in geen geval en droog ze niet zolang de vlek niet helemaal weg is.