Mascaravlekken met succes verwijderen

U kent het wel, u wilt ‘s ochtends nog snel een laagje mascara op uw wimpers aanbrengen. En hop, het is gebeurd. Eén verkeerde beweging en de mascara belandt op uw favoriete blouse of witte T-shirt in plaats van op uw wimpers. Vervelend, zeker als het om waterproof mascara gaat. Het verwijderen van deze vlekken is bijzonder lastig. U moet dan ook meteen in actie komen. Met onze tips kunt u effectief optreden tegen mascaravlekken, zelfs op beddengoed en handdoeken.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Hoe kleiner de vlek, hoe beter. Probeer de mascara-kleurpigmenten voorzichtig met de punt van een mes van de stof los te maken. Dep vervolgens het oliegedeelte van de mascaravlek met een vochtige theedoek.

Stap 03: Was het wasgoed met een geschikt wasmiddel, bijvoorbeeld met Dixan Vloeibare Extreme Power of Dixan Vloeibare Color, en volg de wasinstructies op het waslabel.

Klaar! Bekijk het resultaat. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan stap 2 en 3 om de mascaravlekken te verwijderen.

Tip van de professional: Bereid bij waterproof mascara de vlek op de voorbehandeling voor door deze met een beetje alcohol te deppen. Hierdoor beperkt u de vlek tot een minimaal oppervlak.

 

Waterproof mascara – schiet meteen in actie om de vlek te verwijderen

Waterproof mascara is een briljante uitvinding. Na een stortbui of huilbui lijkt u nu immers niet meer op een wasbeer. Waterproof mascara hecht goed aan uw wimpers, maar vormt ook hardnekkige vlekken in uw kleding. Daarom geldt het volgende voor vlekken van waterproof mascara: kom meteen in actie! Als de vlek eenmaal is ingedroogd, is deze nog moeilijker te verwijderen. Vooral uit delicate en lichtgekleurde stoffen.

Als u ‘s ochtends een ongelukje hebt tijdens het aanbrengen van make-up, aarzel dan niet om mascaravlekken meteen te behandelen. Door de omvang van de vlek tot een minimum te beperken, vergroot u de kans om ze het tijdens het wassen volledig te verwijderen. Pak een lepel of mes en gebruik de punt om de kleurpigmenten voorzichtig uit het kledingstuk te verwijderen.

Mascaravlekken zijn met kleurpigmenten vermengde olievlekken. Behandel de vlek na het verwijderen van de kleurpigmenten als een normale olievlek met een vetoplossend product, bijvoorbeeld met alcohol. Drenk er een stuk keukenpapier in en dep de vlek voorzichtig. Zo creëert u de ideale omstandigheden voor de daaropvolgende vlekbehandeling.

Mascaravlekken uit kleding, handdoeken en beddengoed verwijderen

Mascara laat niet alleen hardnekkige vlekken achter op kleding. Bij het verwijderen van uw make-up hebt u negen van de tienmascaravlekken op uw handdoek. Helaas helpen wattenschijfjes niet. Uw make-up niet verwijderen is ook geen oplossing. Want dan krijgt u lelijke vlekken op uw beddengoed. Met de juiste producten en een paar simpele stappen is het verwijderen van mascaravlekken echter geen probleem.

Voorbehandeling

Hardnekkige vlekken vragen om een speciale behandeling voordat u ze in de wasmachine wast. Breng een kleine hoeveelheid vlekverwijderaar of een vloeibaar wasmiddel op de vlek aan en wrijf het middel indien nodig in. Voor stralend wit wasgoed wordt bijvoorbeeld Dixan Vloeibare Extreme Power aanbevolen, die diep in de vezels dringt. Voor gekleurde kledingstukken is Dixan Vloeibare Color een goede keuze. Als u de voorkeur geeft aan een waspoeder, kunt u dit voor de voorbehandeling met water mengen. Laat het wasmiddel een paar minuten inwerken en spoel het daarna uit met heet water.

Wassen

Stop het wasgoed in de wasmachine nadat u de mascaravlekken hebt voorbehandeld. Het is essentieel dat u de wasinstructies op het waslabel opvolgt. Gekleurd wasgoed wordt doorgaans op 40 graden gewassen terwijl beddengoed en handdoeken op 60 graden worden gewassen. Controleer vooral bij bovenstukken uit fijn materiaal of ze wel in de machine mogen worden gewassen; anders moet u ze met de hand wassen. Kies altijd een wasmiddel dat geschikt is voor het wasgoed.

De vlekken controleren en de procedure voor het verwijderen van mascaravlekken herhalen

tweede wasbeurt een vlekverwijderaar aan het wasmiddel toevoegen. Maar controleer vooraf of het wasgoed met bleekmiddelhoudende vlekverwijderaars mag worden gereinigd. Ziet u een lege driehoek op het waslabel? Dan staat niets een wasbeurt met vlekverwijderaar nog in de weg.

Probeer als alternatief een krachtiger wasmiddel. Test bijvoorbeeld Dixan Discs Extreme Power, waarvan de unieke enzymmix zelfs de hardnekkigste vlekken bestrijdt. Als u vragen hebt over het verwijderen van vlekken, staat onze chatbot voor het verwijderen van vlekken tot uw beschikking.

Met het juiste product voor uw favoriete kledingstukken worden mascaravlekken in een mum van tijd geëlimineerd en kan een klein make-upongelukje ‘s ochtends uw humeur niet meer bederven.