Nagellakvlekken verwijderen

Nagellak aanbrengen is een kunst op zich. Morsen met nagellak, het is zo gebeurd als het snel moet gaan. U hebt zo een felrode of paarse vlek op uw blouse of broek als u even niet oplet. Het lastige van nagellakvlekken: nagellak bevat chemische ingrediënten die de lak niet alleen vloeibaar en duurzaam, maar ook beter bestand tegen huishoudzeep en wasmiddel maken. Met deze tips kunt u nagellakvlekken verwijderen.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Als de vlek nog vers is, dep de vloeibare nagellak dan voorzichtig af met een absorberend papieren doekje. Probeer opgedroogde nagellak zo goed mogelijk af te schrapen.

Stap 02: Controleer op het waslabel of het kledingstuk mag worden gewassen en kies een voor het textiel geschikte Sil vlekverwijderaar.

Stap 03: Breng het middel voorzichtig met een wattenstaafje of wattenschijfje op de vlek aan. Vermijd contact met het omliggende weefsel. Laat het middel indien nodig een paar minuten inwerken.

Stap 04: Kies een Dixan wasmiddel dat past bij de kleur en het soort stof van uw kledingstuk en was het zoals gewoonlijk in de wasmachine, indien het materiaal hiertegen bestand is.

Klaar! Controleer het natte kledingstuk direct na het wassen op vlekken. Herhaal de procedure onmiddellijk als er nog resten zichtbaar zijn.

Tip van de professional: Bevries verse nagellakvlekken met een ijsblokje. Dit voorkomt dat de vlek zich verspreidt zodat deze gemakkelijker te verwijderen is.

Nagellakvlekken verwijderen

Nagellak is er in vele opvallende kleuren – van rood over blauw tot paars. Sommige hebben speciale oppervlakte-eigenschappen, zoals crème, chroom, glitter of mat, die het uiterlijk van de lak na het drogen veranderen. Wat er goed uitziet op uw nagels, verandert op uw kleding al snel in een heuse uitdaging. Handel bij een ongelukje tijdens het lakken zo snel mogelijk en volg de onderstaande stappen.

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

Kies een wasmiddel en vlekverwijderaar die geschikt zijn voor de stof en kleur.

Voorbehandeling van vlekken

Verwijder zoveel mogelijk van de verse nagellakvlek door het gebied af te deppen met een papieren doekje of wattenstaafje. U kunt er ook een ijszak op leggen om de nagellak te ‘bevriezen’. Nadat deze bevroren is, kunt u deze met een pincet afschrapen.

Drenk een wattenstaafje of wattenschijfje in het wasmiddel. Controleer op een onopvallend deel van het kledingstuk of de vlekverwijderaar de kleur van de stof verandert. Als dit niet het geval is, dep de nagellakvlek dan met het wasmiddel totdat de nagellak verdwenen is.

Wassen en spoelen

Was de kleding zoals gewoonlijk en gebruik een hoogwaardig wasmiddel zoals Dixan Waspoeder Extreme Power of Dixan Vloeibare Extreme Power voor witte was of Dixan Discs Color of Dixan Vloeibare Color voor gekleurde was. Volg de instructies op het waslabel van uw kledingstuk.

Controleer of de vlek verdwenen is

U moet controleren of de vlek helemaal verdwenen is voordat u de kleding in de droger doet. Anders kan de vlek nog steeds worden gefixeerd door het droogproces. Herhaal de voorbehandeling en de wasbeurt als de vlek nog steeds aanwezig is.

Nagellakvlekken uit speciale soorten wasgoed en weefsels verwijderen

Als u op uw favoriete jeans of een katoenen T-shirt morst tijdens het lakken van uw nagels kunnen de hierboven beschreven stappen helpen. De meeste stoffen zoals katoen, denim, leer en veel synthetische stoffen kunnen worden behandeld met Dixan wasmiddelen voor normaal wasgoed. Delicate kledingstukken van zijde of wol zijn niet geschikt om in de machine te worden gewassen. Was het kledingstuk in dat geval met de hand met Le Chat Wol & Fijn.

Ingedroogde nagellakvlekken verwijderen

Als u haast hebt bij het lakken van uw nagels, hebt u vaak ook geen tijd om een nagellakvlek direct te behandelen. Hierdoor droogt de vlek op en wordt deze nog hardnekkiger. Oudere nagellakvlekken worden op dezelfde manier verwijderd als verse vlekken. Het kan echter langer duren voordat de vlek volledig is verdwenen. Blijf wasmiddel en vlekverwijderaar aanbrengen totdat de vlek helemaal verdwenen is.

Verschillende kleuren nagellak uit kleding verwijderen

U denkt misschien dat donkere nagellakkleuren zoals rood, zwart en blauw ergere vlekken veroorzaken op lichte kleding dan lichte nagellakkleuren zoals geel of wit. Dat is echter niet het geval. Voor het verwijderen van rode nagellak moeten dezelfde stappen worden gevolgd als voor vlekken van gele nagellak. Schraap de droge nagellak zo goed mogelijk af en dep het gebied met wasmiddel en vlekverwijderaar om de nagellakvlek te verwijderen.

Met nagellak maakt u uw nagels mooi. Wij staan aan uw zijde met tips en trucs om uw kleding mooi te houden. Hebt u nog vragen? Onze vlekverwijderaar-chatbot beantwoordt ze graag!