Sportkleding op de juiste manier wassen

Sportkleding bestaat uit membranen en microvezels die zorgen voor een hoge functionaliteit. De jassen, broeken of T-shirts zijn bijvoorbeeld bijzonder ademend, laten meer bewegingsvrijheid toe of passen zich goed aan het lichaam aan. Hoe praktisch sportkleding ook is, bij het wassen moet u op een aantal dingen letten, zodat uw sportkleding lang functioneel en comfortabel blijft.

Sportkleding wassen en drogen

Sportkleding kunt u voor het wassen best binnenstebuiten keren en gescheiden van ander textiel reinigen. Bijzonder geschikt hiervoor zijn Dixan vloeibare wasmiddelen zoals:

  • Dixan Extreme Power-Gel
  • Dixan Extreme Power 4in1 Discs
  • Dixan Color-Gel
  • Dixan Color 4in1 Discs

Er zijn zelfs wasmachines met een extra sportprogramma dat ideaal is voor het reinigen van sportkleding. Kies anders voor een programma met een lage temperatuur en een lage snelheid. Als u de sportkleding na het wassen in de droger wilt doen, moet u hier ook een lage temperatuur instellen. Zeker bij een nieuwe sportuitrusting loont het om voor het reinigen het waslabel te bekijken om mogelijke fouten tijdens het wassen uit te sluiten.

Sportkleding wassen: extra tips

Voor het wassen van sportkleding gebruikt u best geen wasverzachter. Deze kan de functionaliteit van sportkleding verminderen. Uw was aan de lucht drogen is echter geen probleem. Hiertoe hangt u de sportkleding op een hanger en trekt u de sportkleding mooi glad. U hoeft sportkleding overigens niet altijd in de machine te wassen, soms volstaat een handwas om uw bezwete sportshirt op te frissen.