Vlekken uit jeans verwijderen

Een jeans is zoals een goede vriend: hij leidt ons op betrouwbare wijze door alle situaties van ons dagelijks leven. Maar zelfs jeansbroeken zijn niet veilig voor vlekken, hoe stevig hun denimmateriaal ook is. Uw favoriete jeansbroek wordt voortdurend blootgesteld aan potentiële vlekken, tijdens het koken, eten, tuinieren of in de modderige zandbak met de kinderen. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw favoriete jeans? Verwijder dan zo snel mogelijk vlekken uit uw jeans. We zullen u vertellen hoe u te werk moet gaan.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Volg de wasinstructies op het waslabel aan de binnenkant van de jeans. Donkere jeansbroeken mogen alleen met andere donkere kleding worden gewassen.

Stap 02: Kies een zacht wasmiddel van Dixan en de vlekverwijderaar die past bij de kleur en stof van de jeans.

Stap 03: Controleer de kleurvastheid van de jeans op een onopvallende plaats.

Stap 04: Verwijder vuilresten met behulp van een doek of een borstel. Breng vervolgens een geschikt vlekkenmiddel aan op de vlek en laat deze inwerken volgens de productinstructies.

Stap 05: Was de vuile jeans op de hoogst mogelijke voor de stof toegestane temperatuur.

Klaar! Als de vlek niet helemaal verdwenen is, herhaal dan de voorbehandeling en de wasbeurt.

Tip van de professional: Bepaal eerst om wat voor soort vlek het gaat. Verschillende soorten vlekken vragen om verschillende behandelingen en vlekkenmiddelen. Er is geen universeel middel voor jeans.

Overzicht van vlekken op jeans

Een kledingstuk voor dagelijks gebruik zoals een jeansbroek oefent een magische aantrekkingskracht uit op vlekken. Het is zo gebeurd, u veegt per ongeluk uw handen af aan uw broek tijdens het koken, u morst saus tijdens het eten of u zit te lang op uw knieën tijdens het tuinieren. En zelfs als u voorzichtig bent, vinden de kleintjes het leuk om met vuile handen de benen van mama of papa vast te grijpen. De meest voorkomende vlekken die uit jeans moeten worden verwijderd:

  • Vet en olie
  • Gras en bladeren
  • Wijn
  • Bloed
  • Inkt en balpen
  • Nagellak
  • Bleekmiddelvlekken
  • Kleurstoffen, lak- en verfvlekken

In de meeste gevallen is onmiddellijk actie vereist om een vlek uit uw jeans te verwijderen. Dit is des te belangrijker als de vlek op een witte jeansbroek zit, waar hij nog meer opvalt.

Vlekken uit jeans verwijderen – zo werkt het

Vlekken uit jeans verwijderen is meestal heel eenvoudig. Het kan echter moeilijker zijn als de vlek al ingedroogd is. Maar met de volgende tips en tricks kunt u zelfs hardnekkige vlekken uit uw jeansbroek verwijderen.

Kies het wasmiddel

Gebruik voor gekleurde jeans Dixan Discs Color of Dixan Vloeibare Color. Voor witte jeans gebruikt u best Dixan Waspoeder Extreme Power of Dixan Vloeibare Extreme Power. Deze wasmiddelen kunnen ook worden gebruikt als wasmiddel tijdens het was- en spoelprogramma, aangezien ze de vlekverwijdering bevorderen.

Voorbehandeling

Breng het gekozen middel aan op de vlek en laat het inwerken volgens de productinstructies. Het is raadzaam de jeansbroek in een oplossing van water en wasmiddel te laten weken als deze over een groot gebied of op meerdere plaatsen sterk vervuild is.

Wassen

Stop de jeans na de voorbehandeling zo snel mogelijk in de wasmachine en was hem op een zo hoog mogelijke temperatuur. Lees de informatie op het ingenaaide waslabel. Normaal vervuilde jeansbroeken worden meestal op 40 °C gewassen. Volledig uit denim gemaakte jeansbroeken die erg vuil zijn mogen per uitzondering op 60 °C worden gewassen.

Resultaat controleren

Controleer het resultaat na de wasbeurt. Als de vlek er nog steeds is, herhaal de procedure dan. Verschillende vlekken vragen soms verschillende strategieën voor het verwijderen ervan.

Vlekken van gras en bladeren uit jeans verwijderen

U hebt in de tuin gewerkt en nu stoort u zich aan de moddervlekken op uw jeans? Laat de vlekken drogen en schraap ze er vervolgens af met een lepel of een bot mes. Breng als voorbehandeling de vlekverwijderaar direct op de vlekken van gras en bladeren aan, wrijf het product zachtjes in zodat de biologische stoffen kunnen oplossen. Gebruik dan het gekozen Persil wasmiddel en was de jeans op de maximaal toegestane temperatuur.

Bloedvlekken uit jeans verwijderen

Gebruik bij verse bloedvlekken een met koud water bevochtigd doekje. Laat het water herhaaldelijk op de vlek druppelen totdat deze verbleekt. Breng de Sil 1-für-Alles vlekkengel aan en laat deze een paar minuten inwerken, was daarna de jeans op de volgens het wasvoorschrift toegelaten hoogste temperatuur. Controleer of de vlek verdwenen is voordat u de jeans in de droger stopt.

Als de vlek is ingedroogd, mengt u het gekozen Dixan wasmiddel en de vlekkengel met koud water en laat de vuile jeans er een paar uur in weken. Was de jeans daarna zoals gebruikelijk. Tijdens de wasbeurt kan de Sil 1-für-Alles vlekkenzout helpen bij het verwijderen van de bloedvlek. Controleer voordat u de vlekverwijderaar gaat gebruiken eerst in de wasinstructies of de jeans met zuurstofbleekmiddel mag worden behandeld.

Vet- en olievlekken verwijderen

Voor het verwijderen van olie- en vetvlekken uit uw jeans behandelt u de vlek voor met de vlekkenspray. Was de jeans daarna zoals gewoonlijk in de wasmachine. Terwijl voor andere vlekken hogere temperaturen nodig zijn, is dit soort vlekken heel gemakkelijk te verwijderen bij lage temperaturen (30-40 °C).

Wijnvlekken uit jeans verwijderen

Tijdens een verhitte discussie aan tafel zitten er voor u het weet wijndruppels op uw jeans. Reageer snel en dep de wijnvlek zo grondig mogelijk met een schone witte doek zodat de tannines in de wijn geen blijvende vlekken achterlaten.

Trek de jeans binnenstebuiten en spoel de achterkant van de vlek met koud water. Trek de jeansbroek weer met de goede kant naar buiten, breng de vlekkengel of de vlekkenspray aan op het bevlekte gebied en laat het een paar minuten inwerken, maar niet drogen. Was de jeans op de hoogst mogelijke temperatuur.

Inkt- en balpenvlekken verwijderen

Dep de vlek met een vochtige, schone handdoek en verwijder zoveel mogelijk inkt. Laat de vlek drogen, breng dan de vlekverwijderaar aan en laat deze 10 minuten lang inwerken. Neem een schone doek en dep de vlek opnieuw om meer inkt te verwijderen. Herhaal deze procedure totdat de vlek vervaagd is. Was de jeans daarna normaal en apart van andere kledingstukken. Dit soort vlek hoeft u meestal niet op een bijzonder hoge temperatuur te wassen.

Bleekmiddelvlekken op jeans

Bleekmiddelvlekken zijn moeilijk te verwijderen omdat bleekmiddel de kleur uit kleding trekt. Toch kunt u in sommige gevallen de kleur herstellen. Breng het wasmiddel aan op de vlek en masseer het zachtjes in de vlek totdat de jeans verzadigd is met wasmiddel. Laat het middel een paar minuten inwerken en was dan uw broek. Controleer of de vlek is verdwenen.

Vlekken uit witte jeansbroeken verwijderen

Op witte jeansbroeken vallen vlekken meer op. Meestal kunt u de vlek echter verwijderen door vlekverwijderaar en wasmiddel aan te brengen, de jeans vervolgens te spoelen en deze drie stappen te herhalen. Probeer in ieder geval het grootste deel van de vlek te verwijderen voordat u uw broek wast.

Er zit een vlek op uw jeansbroek die hier niet wordt vermeld? De chatbot staat aan uw zijde met advies!