Zo krijgt u make-upvlekken uit kleding

Herkenbaar verhaal. U hebt zich net opgemaakt voor een avondje uit en beseft dan dat u nog niet omgekleed bent. Alle inspanningen ten spijt, zit er plots foundation en een veeg lippenstift op de hals van uw T-shirt. Geen reden tot paniek! Wij tonen u hoe u make-upvlekken uit kleding verwijdert.

Make-up zoals foundation, lippenstift of mascara bevat gewoonlijk olie en een bepaald type kleurstof. Als u echt komaf wilt maken met make-upvlekken gebruikt u best een krachtig wasmiddel tegen vlekken dat de olieverbindingen afbreekt. Hoe u komaf maakt met make-upvlekken? Dat leest u hier.

Tips om vlekken van vloeibare make-up en lippenstiftvlekken te verwijderen

Even met uw wang tegen de mouw van uw hemd? Of per ongeluk wat vloeibare foundation of concealer op uw broek gemorst? Een beetje wasmiddel volstaat al om de vloeibare make-up te verwijderen die u als fond de teint gebruikt. Voor het verwijderen van lippenstift- en mascaravlekken, ook op basis van olie, geldt trouwens dezelfde werkwijze.

  1. Schraap overtollige make-up voorzichtig weg met een lepel. Zorg er wel voor dat u het goedje niet verder in de stof wrijft.
  2. Behandel de vlek voor en wrijf er wat vloeibaar Persil® wasproduct in. De krachtige formule bevat specifieke enzymen om vlekken te bestrijden.
  3. Laat het wasmiddel zo’n vijftien minuten op de vlek inwerken.
  4. Was het kledingstuk. Volg daarbij de wasvoorschriften op het waslabel.

Hoe verwijdert u poedermake-up

Erg vluchtige make-uppoeders kunt u soms gewoon van uw kleding afblazen. Ga er in geen geval met uw hand over want dan wrijft u de vlek mogelijk verder uit. Nog niet weg? Behandel de vlek voor met uw favoriete Dixan wasproduct en was volgens de instructies op het kledinglabel. 

Tips om make-upvlekken te verwijderen voor onderweg

Wat als u tijdens uw avondje uit een vlek maakt terwijl u uw make-up aan het bijwerken bent? Dé tip van onze expert: bewaar altijd vochtige make-updoekjes in uw handtas. Daarmee kunt u de vlek al zachtjes deppen. Deze tactiek werkt het best bij recente maquillage-issues. Tijd is in dit geval dus echt wel van belang! Test de doekjes eerst op een onopvallend deel van uw outfit om er zeker van te zijn dat ze de kleuren niet aantasten. 

Speciale wasmiddelen om make-upvlekken te verwijderen

U vermijdt best huisgemaakte en natuurlijke vlekverwijderaars om make-upvlekken uit kleding te verwijderen. Ontsmettingsalcohol of bleekwater kunnen bv. bijzonder schadelijk zijn voor bepaalde stoffen. Andere ‘oplossingen’ zoals azijn kunnen na verloop van tijd dan weer de plastic en rubberen onderdelen van uw wasmachine aantasten.

Gebruik liever een betrouwbaar wasmiddel van Dixan zoals Vloeibare Extreme Power, speciaal ontwikkeld om vlekken te verwijderen en uw kleding hygiënisch schoon te houden.